Jak usunąć zdjęcia w "Kontakt": porady i wskazówki

Komputery
Ładowanie ...

Dziś spróbujemy zrozumieć, jak usunąćzdjęcia w "Kontakt". Chodzi o to, że wielu użytkowników dodaje swoje zdjęcia do sieci społecznościowej, a następnie nie wie, jak usunąć z nich zdjęcia. W rzeczywistości realizacja zadania nie zajmie dużo czasu i wysiłku. Oprócz usuwania zdjęć możesz skorzystać z funkcji ukrywania ich przed konkretnymi osobami. Zostanie również wspomniane.

jak usuwać zdjęcia w kontakcie

Szybkie usuwanie

Jak usunąć zdjęcia w "Kontakt"? Zacznijmy od szybkiego czyszczenia sieci społecznościowej z niechcianych obrazów.

Aby usunąć zdjęcie, musisz:

  1. Zaloguj się do swojego profilu w "VC".
  2. Przejdź do lewego menu do "Moje zdjęcia".
  3. Znajdź żądany obraz i otwórz go.
  4. Wybierz "Usuń" w dolnym wierszu.
  5. Potwierdź operację.

Po wymienionych krokach zdjęcie zostanie usunięte. Ale ta opcja nie nadaje się do masowego oczyszczenia sieci społecznościowej.

Albumy

Jak usunąć zdjęcia w "Kontakt"? Możesz użyć masowego usuwania. W tym przypadku mamy na myśli czyszczenie profilu z albumów fotograficznych.

Jak przeprowadzić tę operację? Konieczne jest:

  1. Otwórz "Moje zdjęcia" w menu nawigacji w sieci społecznościowej.
  2. Przesuń kursor na obraz wybranego albumu ze zdjęciami.
  3. Kliknij przycisk ze zdjęciem ołówka ("Edytuj album").
  4. Wybierz "Usuń album".
  5. Potwierdź swoje intencje.

W praktyce wszystko jest znacznie prostsze, niż mogłoby się wydawać na początku. Te techniki naprawdę pomagają pozbyć się zdjęć.

Zapisane obrazy

I jak usunąć zdjęcia w "Kontakt", któresą przechowywane w albumie "Zapisane obrazy"? W takim przypadku nie można obejść się bez dodatkowego oprogramowania. Jest to wyspecjalizowana aplikacja sieci społecznościowej. Po zainstalowaniu możesz łatwo poradzić sobie z zadaniem.

jak zamykać zdjęcia w kontakcie

Instrukcje dotyczące usuwania zapisanych zdjęć są następujące:

  1. Otwórz moje aplikacje.
  2. Znajdź za pomocą oprogramowania linii wyszukiwania "Przesyłanie zdjęć".
  3. Otwórz program i kliknij "Dodaj aplikację".
  4. Otwórz moje zdjęcie (zamknij aplikację) i kliknij przycisk "Utwórz album".
  5. Ustaw opcję "Tylko ja" w trybie widoku zdjęć.
  6. Kliknij "Utwórz".
  7. Otwórz program "Przesyłanie zdjęć".
  8. W wierszu "Od" podaj "Moje zdjęcia" poniżej - "Zapisano".
  9. Kliknij "Przenieś".
  10. Otwórz moje obrazy.
  11. Kliknij "Edytuj" obok wybranego albumu.
  12. Wybierz "Usuń album".

Po potwierdzeniu operacji zapisane zdjęcia zostaną usunięte. Takie manipulacje są w praktyce dość rzadkie, ale mogą się przydać.

Ukryte zdjęcie

A jak zamknąć zdjęcia w "Kontakt"? W "VC" zapewnia funkcję ukrywania albumów. Sam użytkownik może określić, kto może wyświetlać określone archiwa ze zdjęcia. To dość normalne zjawisko.

Aby ukryć albumy, potrzebujesz:

  1. Przejdź do "Obrazów" w swoim profilu VK.
  2. Wybierz żądany album i kliknij przycisk "Edytuj".
  3. Ustaw ustawienia prywatności w sekcji "Kto może przeglądać album".

Aby ukryć archiwum zdjęć, musisz podać "Tylko ja". Ale to nie jedyna opcja. W "VC" możesz uzyskać dostęp do albumów ze zdjęciami tylko do określonych grup użytkowników. Po zakończeniu czynności kliknij "Zapisz".

Prywatność

Jest jasne, jak usunąć zdjęcia w "Kontakt". Kolejną opcją jest ukrywanie obrazów - praca z ustawieniami prywatności. W pewnym stopniu przypominają ustawienia albumu.

jak odzyskać usunięte zdjęcia

Aby skonfigurować dostęp do zdjęcia, potrzebujesz:

  1. Przejdź do "Ustawień" w sieci społecznościowej.
  2. Otwórz kartę "Prywatność".
  3. Wybierz "Kto widzi zapisane zdjęcia" i "Na którym zostałem oznaczony".
  4. Ustaw żądane parametry i kliknij "Zapisz".

W praktyce wszystko jest łatwiejsze niż się wydaje. Zwłaszcza jeśli postępujesz zgodnie z sugerowanymi instrukcjami.

O przywróceniu

Jak przywrócić usunięte zdjęcia do"Kontakt"? Możesz to zrobić tylko przed aktualizacją strony przeglądarki. Oznacza to, że zaraz po usunięciu obrazów. W przeciwnym razie przywrócenie nie nastąpi.

Aby wykonać zadanie, kliknij przycisk "Przywróć". Pojawia się natychmiast po usunięciu zdjęcia.

Ładowanie ...
Ładowanie ...