Jak zamknąć profil w "Kontakt": Ustawienia prywatności

Komputery
Ładowanie ...

Zobaczmy więc, jak zamknąćprofil w "Kontakt". Istnieje kilka interesujących podejść, które z pewnością zainteresują każdego użytkownika. Zapoznajmy się z nimi tak szybko, jak to możliwe.

jak zamknąć profil w kontakcie

Prywatność

Cóż, warto wziąć pod uwagę fakt, że pracujemy dla nasbędzie mieć tak zwane ustawienia prywatności. Nie jest to tak trudne, jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Najważniejsze jest wiedzieć, czego dokładnie potrzebujemy.

Zanim zamkniesz profil w "Kontakt",przyjrzyjmy się bliżej prywatności tej sieci społecznościowej. Dlaczego? Tak, ponieważ musimy jasno zrozumieć, co chcemy ukryć przed wzrokiem ciekawskich.

W "Kontakt" jest możliwość ukrycia wszystkichkwestionariusze w ogólności (widoczny będzie tylko awatar i imię i nazwisko), a także jego poszczególne części. Możesz dołączyć znajomych, muzykę, ściany, filmy, albumy i rozszerzone informacje. Ogólnie rzecz biorąc, wszystkie obiekty obecne w sieci społecznościowej. A teraz zobaczmy, jak ukryć profil w "Kontakt".

Według przedmiotów

Tak więc zacznijmy od ciebie, być może, z najbardziejciekawe podejście. Chodzi o to, że profil użytkownika można jednocześnie otwierać i ukrywać przed wzrokiem ciekawskich. Oznacza to, że będziemy mogli pisać wiadomości, ale przyjrzymy się elementom profilu - nie. Tylko awatar, główne informacje i nazwa użytkownika. Zobaczmy, jak można wdrożyć to podejście.

jak ukryć profil w kontakcie

Na początek konieczne jest posiadanie autoryzacji w systemie społecznościowymsieć. Dopiero po tym możesz pomyśleć o tym, jak zamknąć profil w "Kontaktie" od wścibskich oczu. Szczerze mówiąc, nie jest to takie trudne. Wystarczy przejść do "Moich ustawień", a następnie - do sekcji "Prywatność". Tutaj będziemy pracować. Teraz pozostaje we wszystkich punktach, aby ustawić "Tylko ja", a następnie zapisać zmiany. To wszystkie problemy. Jak widać, nic skomplikowanego. To prawda, to nie wszystko. Zobaczmy, co można zrobić poza tym krokiem, aby rozwiązać problem i jak zamknąć profil w "Kontakt" od osób z zewnątrz w inny sposób?

Z niepotrzebnych oczu

Cóż, teraz rozważymy więcejciekawa i jednocześnie prosta odpowiedź na nasze pytanie. Chodzi o to, że jeśli zastanawiasz się, jak zamknąć profil w "Kontakt", możesz zrobić to z tymi samymi ustawieniami prywatności, ale nieznacznie zmieniając akcję.

Chodzi o to, że możemy ukryć profilużytkownicy zewnętrzni w sieci społecznościowej. Oznacza to, że chodzi o to, że osoba niezarejestrowana w "Kontakt", a także osoba, która nie jest twoim przyjacielem, nie będzie mogła zobaczyć Twojego profilu. Jak to zrobić? To bardzo proste.

Po zalogowaniu się, potrzebujemypójdzie z tobą do "Moje ustawienia", a następnie odwiedź "Prywatność". To okno jest już nam znane. Teraz przewijamy stronę do samego końca i szukamy napisu "Do kogo w Internecie moja strona jest widoczna". Pokaż tam "Tylko dla przyjaciół". W takim przypadku kwestionariusz jest dostępny tylko do oglądania dla Twoich towarzyszy.

jak zamknąć profil w kontakcie z nieznajomymi

Jeśli chcesz, aby Twój profil był widocznykażdemu, kto jest zarejestrowany w sieci społecznościowej, a następnie umieść element "Tylko dla użytkowników w" Kontakt. " Możesz również udostępnić go wszystkim. Aby to zrobić, wybierz "Pokaż w wyszukiwarkach". To wszystko. Wybierz punkt, który ci się podoba, a następnie zacznij działać. Zapisz zmiany. Zrobione. Teraz wiesz, jak zamknąć profil w "Kontakt".

Czarna lista

To prawda, jest jeszcze jeden interesującypodejście. Jeśli chcesz całkowicie zamknąć swój profil od konkretnego użytkownika (zarówno do przeglądania, jak i do kontaktu z Tobą), możesz skorzystać z tzw. Czarnej listy. Innymi słowy, zignoruj.

Aby to zrobić, przejdź do kwestionariuszanaszą "ofiarę", a następnie skopiuj adres profilu do schowka. Teraz musisz odwiedzić "Moje ustawienia". Tam znajdź "Czarną listę". W wyświetlonej linii musisz zapisać adres ofiary i kliknąć "OK". To wszystko. Teraz już wiesz, jak zamknąć profil w "Kontakt" od irytujących użytkowników raz na zawsze.

Ładowanie ...
Ładowanie ...