Jak mogę ukryć zdjęcia VKontakte przed wścibskimi oczami?

Komputery

Teraz przez większość czasu komunikujemy się za pośrednictwem sieci społecznościowych. Dzięki zdjęciom opowiadamy o życiu codziennym i świętach naszego życia lub przyglądamy się, jak lata wpływają na naszych przyjaciół i znajomych.

jak ukryć zdjęcia vkontakte
Bardzo często mamy do czynienia z nieprzyjemnym problemem: ogromna liczba użytkowników strony "VKontakte" przegląda nasze zdjęcia, a czasem pozostawia komentarze, których nie potrzebujemy. Prawie każdy użytkownik próbuje wymyślić lub dowiedzieć się, co można zmienić w tej sytuacji, jak ukryć "VKontakte" zdjęcia przed nieautoryzowanymi osobami.

Rozwiązywanie problemów

W zależności od osobistych preferencjiile sposobów, jak ukryć zdjęcia "VKontakte". Na przykład jednego obrazu nie można ukryć, aby to zrobić, musisz utworzyć nowy album. Możesz przenieść go do zdjęcia, które chcesz ukryć. Następnie wybierz opcję "edytuj" w albumie, klikając ołówek w prawym górnym rogu. Następnie musisz wybrać kategorię znajomych, którzy będą mogli przeglądać twoje zdjęcia lub pozostawić otwarty dostęp tylko dla siebie. Możesz ukryć te obrazy, które zauważyłeś jednego z twoich przyjaciół. Na stronie "VKontakte" należy wybrać zakładkę "Ustawienia", po której pojawi się okno, w którym należy oznaczyć element "kto widzi zdjęcia, na których zostałem oznaczony". Następnie, w odniesieniu do tej linii, musisz wybrać odpowiednią wartość: "tylko ja", "tylko znajomi" lub "wszyscy użytkownicy".

Zasady serwisu

W ustawieniach prywatności administracja strony opracowała funkcję automatyczną, która dzieli znajomych na kategorie.

jak vkontakte ukryj zdjęcia [
W tych regułach istnieje opcja, którapozwala otwierać lub zamykać dostęp do całego albumu konta dla określonej kategorii znajomych. W takim przypadku przeglądanie ukrytych zdjęć "VKontakte" będzie dla nich niemożliwe, ponieważ ta sekcja nie będzie widoczna na stronie. Jak to zrobić? W usłudze "VKontakte" (na listach "kategorii znajomych"), które oddzielają użytkowników od znajomych, krewnych, kolegów, musisz wybrać kilka grup dla każdego z nich. Opcje sugerowane przez administrację witryny to "brak dostępu", "niski poziom dostępu", "średni poziom dostępu" i "wysoki poziom dostępu". Jest to prawdopodobnie jeden z najwygodniejszych sposobów rozwiązania pytania: "Jak VKontakte może ukryć zdjęcia całego albumu?"

Zdjęcie z "avatar"

Zdjęcie, które masz na "awatara"(choć w większości przypadków jest ich kilka) jest dostępna do przeglądania wszystkich użytkowników sieci społecznościowej. Tak więc tutaj pytanie, jak ukryć zdjęcia "VKontakte" rozwiązuje się tylko w jeden sposób - całkowicie ograniczamy dostęp niechcianego użytkownika do strony witryny. Aby to zrobić, musisz dodać takiego znajomego do "czarnej listy". Jest to również bardzo proste: na stronie w ustawieniach kliknij kartę "czarna lista" i wpisz tam adres konta danej osoby, aby ograniczyć wymagany dostęp.

Co ciekawe, funkcja taka jak "ukryjzapisane zdjęcia "VKontakte" nie istnieje. Oznacza to, że tego albumu nie można edytować ze względu na niedostępność wyświetlania przez innych użytkowników.

 jak ukryć zapisane zdjęcia vkontakte
Możesz spróbować zamknąć jedno zapisane zdjęcie.aby uzyskać dostęp do innych użytkowników. Ale jeśli masz w albumie, powiedzmy, 387 zdjęć, to każda z nich będzie musiała być edytowana ręcznie. Jest to długie i niewygodne, chociaż jeśli jest to bardzo potrzebne, nigdzie nie pójdziesz. W takim przypadku album zostanie wyświetlony na Twojej stronie, mimo że znajdujące się w nim zdjęcie jest ukryte.

Ukryte zdjęcia można wyświetlić

Niektórzy bardzo ciekawi użytkownicy mogą w zasadzie znaleźć luki w celu zapoznania się z Twoimi obrazami.

zobacz ukryte zdjęcia VKontakte
Na przykład wyświetlanie ukrytych zdjęćVKontakte można zrobić na jeden z prostych sposobów. Aby to zrobić, musisz przejść do strony użytkownika, osoby, którą jesteś zainteresowany. Następnie otwórz album, w którym znajduje się zdjęcie, a tam na pewno będzie co najmniej jeden niewidoczny obraz, który należy otworzyć. Następnie należy włączyć funkcję znajdującą się pod tym obrazem: "przyspieszony widok zdjęć" i przewijać za pomocą strzałek (w prawo lub w lewo), wyświetlając je. Co dalej? Następnie należy zamknąć wszystkie zdjęcia - potrzebne zdjęcie będzie widoczne przy pełnym dostępie. Chociaż warto pamiętać, że takie luki są natychmiast wykrywane i zamykane przez administrację strony. Dowolny wygodny sposób przeglądania informacji, które nie są dla Ciebie przeznaczone, będzie nieważny w ciągu tygodnia.

Zasady ciągle się zmieniają.

W związku z nowymi zmianami od 2013 r Witryna nie pełni funkcji "ukryj zdjęcia VKontakte na ścianie". Jeśli obraz został umieszczony na ścianie, musisz zaakceptować fakt, że jest on oglądany i komentuję każdego, kto chce. Lub musisz go usunąć. Jeśli zdecydujesz się to zrobić, automatycznie spowoduje to zniknięcie wszystkich wpisów związanych z tym zdjęciem. Teraz lepiej przechowywać obrazy VKontakte tylko w albumach. Przynajmniej tam mogą być łatwo edytowane i nie martwić się o bycie oglądanym przez nieznane osoby lub pozostawienie nieprzyjemnych komentarzy.